Заедно да изградим санитарни възли в параклиса „Свети Мина“, кв. Ново село, гр. Сливен. (Благотворителната кампания „По пътя на Вярата“)

Категория: Благотворителност

Местоположение:

гр.Сливен, кв. Ново село, Параклис "Свети Мина"

Основна цел:

Да се направи организация и привлекат дарители и фирми, да се съберат материални и финансови средства за изграждане на санитарни възли в двора на параклиса „Свети Мина” в кв. „Ново село”, град Сливен.

Конкретни цели:

Конкретни цели на проявата е да се създадат добри санитарни условия за миряните и гостите посещаващи параклиса „Свети Мина”.

Основни дейности:

През 2014 г. екипът на Обществен дарителски фонд Сливен по инициатива на изпълнителния директор на фонда инж. Стоян Марков стартира кампания „Място в сърцето” свързана със събиране на дарения от финансови средства и материали необходими за ремонт и подобряване лошото състояние на сградата, стенописите и дворното пространство на параклиса „Свети Мина” намиращ се в кв. „Ново село” на гр. Сливен. Сградата на параклиса беше обновена (реновиране на фасадата, сменени прозорци, основен ремонт на покрива), а в двора бяха изградени нови алеи, ограда, входни врати и беседка за отдих.

За популяризиране на кампанията беше изработен документален филм разказващ за историята на параклиса „Свети Мина”. Филмът бе представен предпремиерно през м. септември 2014 г. от неговите автори - режисьора Владимир Белов и оператора Петър Попов. Във филма потомци на сливенски родове, заели се да изградят и съхраняват през годините параклиса, разказват за това. През 1939 г. по инициатива на хаджи Кортеза Маринкева е изграден малък параклис на името на Св. Велико-мъченик Мина‚ по народност египтянин, сочи сливенската история. Атанас Кавръков – иконописец, и синът му Димитър Кавръков – дърворезбар, се заели да изографисват параклиса, разказва техен потомък във филма, който може да види широката сливенска публика.

През 2015 г. кампанията продължи, като основна цел е изграждане на санитарен възел, довършване на външната ограда и реставриране на стенописите в параклиса. Мартин Стефанов от фирма ГеоКри ЕООД дари материали и труд за довършване на външната ограда от северната страна на двора и направи нова портална врата.

В кампанията до момента много граждани, сдружения, фирми и организации, изявиха желание да подпомогнат кампанията както финансово, така и със материали, техника и доброволен труд.

С подкрепата на фирма Билдинг ТД АД преди няколко години е изработен цялостен технически работен проект за изграждане на санитарните възли (мъже, жени и инвалиди). От ВиК Сливен са изградени връзки с градската канализация и за чиста вода на бъдещите санитарни възли.

През септември 2021 г. стартира изграждането на санитарните възли.

Към настоящия момент (1 ноември 2021 г.) грубия строеж на сградата напредва. С подкрепата и даренията на много граждани и фирми е започнат грубия строеж на санитарните възли. Основни материали и организацията по изграждане на грубия строеж се осигуряват и изпълнява от фирма Монолит ООД под ръководството на инж. Йордан Йорданов. Бетона за строителството е дарен от Георги Стоянов, собственик на “БЛАГОУСТРОЙСТВЕНИ СТРОЕЖИ” ЕООД (БКС). Част от тухлите са дарени от Здравко Костадинов – ТРИТОН ООД. Керемидите за покрива са дарени от Стоян Димов – STD ООД (строителни материали). Основните материалите за дървената конструкция на покрива са заплатени с дарение от сем. Димитрина и Йордан Трендафилови (БИОКОМ-ТРЕНДАФИЛОВ ЕООД).

Необходими са още материали за довършване на обекта. Има проведени разговори с дарители и фирми, които желаят да дарят финансови средства или строителни материали за довършителните дейности, като поставяне на алуминиеви прозорци и врати, изграждане на ВиК и електрическата инсталации, санитарен фаянс по стените и теракот на пода, тоалетни чинии и мивки, материали за боядисване на вътрешни стени и тавани и други.

Благодарим на всички настоящи и бъдещи дарители.

Необходим общ бюджет по пера:

Необходим общ бюджет по КСС на технически проект:

  • СМР част конструктивна - 4800 лв.
  • СМР част архитектурна - 9980 лв.
  • СМР част В и К (вътрешен водопровод) - 1820 лв.
  • СМР част В и К (вътрешна канализация) - 2400 лв.
  • СМР – допълнителни монтажни и строителни работи – 2000 лв.

Общ бюджет 21 000 лв. с ДДС.

Очаквани резултати:

Да се намерят дарители, спонсори и партньори, които да предоставят дарения – финансови средства, материални средства и доброволен труд за изграждане на санитарни възли в параклиса „Свети Мина”.

Дарения параклис Свети Мина

Ако желаете да дарите средства за каузата например 10, 20, 50, 100 лв. или повече лева го направете тук, чрез Платформата Общността.сом или на банкова сметка:

Клиент: ФОНДАЦИЯ ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД
Клон: ПИБ - гр. Сливен
IBAN: BG05FINV91501216594115
BIC/SWIFT: FINVBGSF
Валута: BGN
Основание на превода: За параклиса Св. Мина

Ако искате да дарите материали се свържете с нас на тел. 0896 788807; 0898 582 462 или на място в параклиса.2400 лв.
са събрани от 21 000 лв.

 

Остават

135 дни

Направете дарение

Сума на дарението:

(BGN)

Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

Крайна дата за събиране на дарения: 11.11.2022 г.

Даренията могат да надхвърлят целевата сума.

Информация за получателя:


Име на организацията:
Обществен дарителски фонд Сливен
Адрес на организацията:
гр. Сливен, ул. „Славянска” № 3, ет.4
Лице за контакт:
Екип ОДФ Сливен
Телефон: 044 / 411 832
E-mail: odf.sliven@gmail.com

Информация за инициатора:


Име на организацията:
Обществен дарителски фонд Сливен
Адрес на организацията:
гр. Сливен, ул. „Славянска” № 3, ет.4
Лице за контакт:
Екип ОДФ Сливен
Телефон: 044 / 411 832
E-mail: odf.sliven@gmail.com

Споделете в социалните мрежиКатегории

Проекти, каузи, събития, подредени по категории:

Подкрепи каузата


Вие желаете да организирате събитие, за да подкрепите конкретна кауза. Опишете това събитие на общността, обяснете защо то е важно. Общността може повече от всеки един от нас.

Помогни с труд, материали или друга финансова помощ