Агенция Сливен за Нас

Обществен дарителски фонд - Сливен проведе семинар за дарители

Обществен дарителски фонд - Сливен организира семинар за дарители – представители на бизнеса, държавни и неправителствени организации, с отношение към дарителството и благотворителността.

Семинарът бе изключително интересен и полезен, бе коментарът на участниците след приключването му. В рамките на няколко часа те бяха запознати с най-успешните и най-модерните практики за акумулиране и насочване на дарения за различни обществени каузи.

Оказа се, че наборът от възможности за набиране на дарителски средства е доста голям и възможностите за подкрепа на различни благотворителни проекти са напълно реалистични. Още по-обнадеждаващ е фактът, че и у нас вече има достатъчно примери за акумулиране на сериозен финансов ресурс в подкрепа на важни хуманитарни, социални и културни каузи.

На форума бяха представени също новатата дарителската платформа на Обществен дарителски фонд - Сливен: Общността.com, досегашните успешни дарителски кампании на фонда, както и механизма на така наречените Дарителски кръгове, целящи привличането на средства към конкретни обществено значими проекти на местната общност.

Семинарът е част от проект на Обществен дарителски фонд – Сливен по Програмата за подкрепа на НПО в България на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Целта му е създаване на условия за по-голяма информираност и привличане на дарители, доброволци и партньори за дарителски каузи и проекти на територията на град Сливен и региона.

Сред най-успешните дарителски кампании на сливенския Обществен дарителски фонд е "Място в сърцето" - кампанията, благодарение на която бе изцяло обновен параклисът "Свети Мина" в кв. "Ново село", в близост до крепостта "Туида".

Източник: http://www.agencia-sliven.com/index.php?id=185028